Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλω πάντα να εκφράζω οτι νιώθω!

Οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, μάθαμε να κρύβουμε καλά αυτό που είμαστε γιατί κάποτε συναντήσαμε ανθρώπους που με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και το γενικότερο φέρσιμο τους μας εξαπάτησαν για να πετύχουν το σκοπό τους: να μας κάνουν να σερνόμαστε από πίσω τους. Να μας κάνουν ο,τι θέλουν κι εν τέλει να μας αφήσουν στον άσσο.Πλέον στεκόμαστε καχύποπτοι κι επιφυλακτικοί απέναντι σε όλους, άλλα κυρίως στον επόμενο άνθρωπο που θα θελήσει να μπει στη Ζωή μας. Πιστεύουμε πως με τα λόγια του θα θελήσει να μας παρασύρει, να μας πείσει για τον έρωτα του, να μας κάνει να τον ερωτευθούμε και μετά να μας ψήσει το ψάρι στα χείλη. Κι όσο περισσότερο βλέπουμε τον άλλον να μας ξεγυμνώνει την ψυχή του, τόσο πιο πολύ ορθώνουμε τα τείχη μας και πιέζουμε καλύτερα τη μάσκα πάνω μας.Μαθαμε να μην εκφραζομαστε κι οταν βρεθει ο ανθρωπος που θα μας εκφρασει ανοιχτα τα αισθηματα του, νομίζουμε καχυποπτα οτι το κανει για να μας παραμυθιασει...

Αλλα δεν ειναι ολοι σαν κι εμας. Υπάρχουν κι αυτοι που σκανε αν δε μιλησουν, χωρις καμια υπερπροσπαθεια να σε εντυπωσιασουν η να σε πιασουν στα διχτυα τους.Υπαρχουν κι αυτοι που δεν τους αρεσει το κρυφτο. Μη βιαστεις να συμπερανεις οτι δεν εχουν φαει κι εκεινοι τα μουτρα τους, ισως τα εφαγαν περισσοτερες φορες απο εσενα. Στην πραγματικοτητα, ακριβως επειδη γνωριζουν απο πονο εχουν αποφασισει να μην γινουν ποτε η αιτια να υποφερει κανεις αλλος εξαιτιας τους. Διαθετουν ομως ενα χαρισμα: δε φοβουνται μηπως ξαναπληγωθουν. Γι' αυτο αντι να πατανε επι ψυχων, εχουν αποφασισει να πατανε κατω τον εγωισμό τους και να εκτιθενται..

Μιλανε μονο οταν εχουν να πουν κατι κι ο,τι λενε ειναι ο εαυτος τους. Εννοουν τα λογια τους ενα προς ένα. Δεν αντεχουν να τη βγαζουν στη σιωπη μαζι σου. Θελουν να ξερεις πως νιωθουν.Δεν προσπαθουν να σπασουν τις αμυνες σου οπως βλακωδως βαζεις με το καχυποπτο μυαλο σου. Δεν προσπαθουν με τα λογια τους να σε κανουν να υποχρεωθεις και ν' ανοιχτεις. Σου αφηνουν χωρο να το κανεις στο δικο σου χρονο και με το δικο σου τροπο.

Η αληθεια ειναι οτι μπορει να φρικαρεις με την αφοπλιστικη τους ειλικρινεια και την παντελη ελλειψη εγωισμου που τους διακρινει. Δεν το κανουν για να σε τουμπαρουν και μετα να σε φερνουν βολτα τραβωντας σε απο τη μυτη. Τα εχουν περασει κι αυτοι και ξερουν ποσο ασχημο ειναι να σε τσαλαπατουν την ψυχη σου. Το κανουν γιατι ειναι ενος αλλου πλανητη ανθρωποι, γνησιοι και δοτικοι..

Δεν ειναι εδω για το στοιχημα της κατακτησης για να σε εχουν στο χερι συμβαινει συνηθως. Δε σε βλεπουν σαν κτημα τους κι ουτε θα σου βαλουν τιτλο κτησης..

Ειναι διπλα σου γιατι σε θεωρουν ξεχωριστο, γιατι τους κανεις χαρουμενους και θελουν να σε ευχαριστησουν που βρεθηκες στο δρομο τους κι εχεις αυτην την θετικη επιρροη πανω τους.
Δεν μπορουν να κρατησουν τιποτα κρυφο, ουτε λογια ουτε αισθηματα. Θελουν να στο κανουν γνωστο, να στο φωναξουν οτι ευθυνεσαι εσυ για το χαμογελο τους. Θελουν να το γνωριζεις απο πρωτο χερι δινοντας σου την επιβεβαιωση που γυρευεις για να νιωσεις ακομα καλυτερα. Λαχταρουν να μοιραστουν μαζί σου τη χαρα τους, να σου δειξουν χωρις φοβο αυτο που τους προκαλει η θεα σου. Δε θελουν να σε βασανιζουν και να σε εχουν μεσα στην αμφιβολια. Δεν ανηκουν σε αυτους που πληγωνονται αν δεν παρουν πισω τα αντιστοιχα που δινουν. Κι ας ειναι πολλα αυτα που δινουν. Δε μετρανε στη ζυγαρια αισθηματα και ποσα πηρα κι εδωσα, μόνο ο,τι αφορα αγοραπωλησιες.Δε σου πουλανε ερωτα μοστραροντας τον με τετοιο τροπο για να σε κανουν να τον αγορασεις και μετα να σου ζητησουν και τα ρεστα. Δεν παιζουν με τα αισθηματα του αλλου γιατι αναγνωριζουν την ανεκτιμητη αξια τους.Σου δινονται ολοψυχα, γιατι ετσι ειναι η φτιαξια τους.

Γιατι νιωθουν πρωτα εκεινοι ευτυχισμενοι που σε κανουν ευτυχισμενο κι επιδιωκουν να σε βλεπουν μονιμα χαμογελαστο..

Οπως δε μετρανε στο ζυγι τα αισθηματα τους, ετσι δε μετρανε και τις κουβεντες τους. Θα τους πεις υπερβολικους ομως εκφραζονται με παθος γιατι γουσταρουν να σου δωσουν να καταλαβεις καλα τι σημαινεις για αυτους. Για να μην εχεις την παραμικρη αμφιβολια. Για να το χωνεψεις μια και καλη..
Γιατι να στο κρυψουν αλλωστε; Ειναι ματαιο. Ο ερωτας τους κανει μπαμ απο χιλιομετρα μακρια και δευτερον εχουν μαθει να μην ειναι παρτακηδες με ο,τι ευχαριστο τους συμβαινει. Ποσο μαλλον οταν εισαι εσυ ο δημιουργος καθε ευχαριστου που τους συμβαινει.

Γιατι λοιπον, νιωθεις να απειλεισαι τοσο; Μπορει να εφαγες τα μουτρα σου με τους προηγουμενους, αλλα οταν ο ανθρωπος αυτος σου λεει οτι θελει μονο το καλο σου και διακρινεις την ιδια συνεπεια στη συμπεριφορα του, δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις. Δε ζει κανενα ψεμα στην αληθεια του.Ανηκει στο σπανιο ειδος που ανηκες κι εσυ, προτου μεταλλαχτεις σε κρυψινους, μονο που εκεινος δεν καταδεχεται να τον αντιπροσωπευει και να τον κουμανταρει καμια μασκα. Βγαινει μπροστα με το αληθινο του προσωπο χωρις να νιωθει τον παραμικρο φοβο, γιατι η αγαπη του ξεπερναει καθε υπερηφανεια..

Κι αν τον απορριψεις και τον πληγωσεις, δεν το 'χει για το μεγαλυτερο κακο του κοσμου. Θα πονεσει, θα μαζεψει τα κομματια του και θ' αποχωρησει χωρις να χασει την πιστη του στην αγαπη και στον επομενο σωστο ανθρωπο. Γιατι ειναι σιγουρο πως η αγαπη κι ο επόμενος καλύτερος ανθρωπος θα τον βρουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: